Uitneembare apparatuur.

Losse (expansie)plaat

Deze beugel bestaat uit een kunsthars plaat waarin veertjes, schroefjes en ankertjes ingebouwd zijn. Het wordt gebruikt voor kleine afwijkingen of verbreding van de bovenkaak. Deze beugel is uitneembaar.

Het plaatje wordt het best dag en nacht gedragen met als uitzondering tijdens het poetsen. Ga nooit met het apparaat ‘spelen’ door het met je tong aan en uit te doen. De kans is dan erg groot dat het stuk gaat.


Activator

Deze beugel wordt gedragen om de onderkaak, bij groeiende kinderen, naar voor te duwen.

Deze apparatuur werkt alleen zolang er nog groei plaats vindt. De beugel is uitneembaar voor de patiënt, waardoor het resultaat afhankelijk is van de medewerking.

Instructies over de draagtijd worden meegedeeld. Bij de start dient deze dag en nacht gedragen te worden, met als uitzondering tijdens het eten, sporten en poetsen. Eenmaal de gewenste correctie bekomen werd, zal de draagtijd van de beugel geleidelijk aan afgebouwd worden.

Na deze eerste fase van correctie volgt in bijna alle gevallen nog een tweede fase met vaste apparatuur voor de nodige tandstandcorrecties.


Buitenbeugel

De buitenbeugel bestaat uit een metalen boog, die in de mond in buisjes wordt geschoven. De buisjes zitten vast op bandjes, die op de kiezen achter in je mond worden vastgezet. De boog komt naar buiten bij de mondhoeken en loopt langs de wangen buitenom naar achter. De beugel wordt aangespannen met een band om de nek, of over het hoofd, of beide.

Deze beugel wordt gebruikt om kiezen in de bovenkaak naar achter te duwen en wordt vaak samen met andere apparaten toegepast.

Instructies over de draagtijd worden meegedeeld. Hoe meer deze gedragen wordt, hoe sneller het gewenste resultaat bereikt wordt.

Maak een afspraak

De praktijk is telefonisch bereikbaar via 050 96 03 63 op maandag, woensdag en vrijdag van 9u-13u en van 14u-17u en op donderdag van 9u-13u.