Vaste apparatuur.

Blokjes

De blokjes worden aan de tanden vastgemaakt en worden op het einde van de behandeling verwijderd.

Als onderdeel van een orthodontische behandeling worden vaak elastieken gebruikt. Het is erg belangrijk dat deze gedragen worden zoals door de orthodontist voorgeschreven. Als je de elastieken goed draagt, zal dit een grote invloed uitoefenen op de tijdsduur van je behandeling. 

Het is van groot belang dat je voorzichtig met de blokjes omgaat. Daarom moet je hard, taai en kleverig voedsel vermijden. Nagelbijten is eveneens uit den boze.


Veren (forsus)

Deze veren worden op de vaste beugel bevestigd. De veren stimuleren de voorwaartse groei van de onderkaak en verplaatsen de tanden van de bovenkaak naar achteren. 


Hyrax (spin)

Bij de hyrax worden bandjes gebruikt om de beugel aan de kiezen vast te zetten. Deze apparatuur is ontworpen om de bovenkaak snel te verbreden.


Linguale bar

De linguale bar zit vast in de mond door middel van bandjes rond de kiezen in de onderkaak die met cement worden vastgezet. Deze apparatuur is ontworpen om voldoende ruimte te houden voor de doorbraak van de definitieve tanden.


Palatale bar

De palatale bar zit vast in de mond door middel van bandjes rond de kiezen in de bovenkaak die met cement worden vastgezet. Deze apparatuur is ontworpen als verankering van de tanden en om de breedte van de bovenkaak aan te passen of te behouden.

Maak een afspraak

De praktijk is telefonisch bereikbaar via 050 96 03 63 op maandag, woensdag en vrijdag van 9u-13u en van 14u-17u en op donderdag van 9u-13u.