Mondhygiëne.

Een perfecte mondhygiëne is tijdens de behandeling belangrijker dan ooit. Met blokjes op je tanden is het moeilijker om te poetsen. Maar het kan perfect en het is heel erg belangrijk dat je het grondig doet. Als er etensresten en plaque rond de blokjes achterblijven, gaat je tandvlees ontsteken en bloeden en is de kans op gaatjes en witte vlekken groter.

Het is van groot belang om minstens 3 keer per dag te poetsen met tandpasta die fluoride bevat.


Je mag zowel MANUEEL als ELEKTRISCH poetsen. Je kan beide tandenborstels ook combineren.

Ga systematisch te werk. Hou je tandenborstel in een hoek van 45° en poets met cirkelvormige bewegingen. Doe dit tand per tand. Poets goed de overgang tussen de tanden en het tandvlees. De borstelharen moeten ook tussen de blokjes en de orthodontische draad geduwd worden.

Poets alle vlakken, niet alleen waar de blokjes zitten, maar ook de kauwvlakken en de binnenkant van je tanden.

Voor moeilijk bereikbare plaatsen, moet je een kleine interdentale borstel gebruiken. Kijk steeds in de spiegel of alles goed schoon is, en let ook extra op de blokjes achteraan op je kiezen.

s’ Avonds voor het slapengaan, is het aan te raden de mond te spoelen met ongeveer 10 ml fluoridespoeling gedurende één minuut. Dit versterkt je tanden en voorkomt het ontstaan van tandbederf. Nadien best niets meer eten of drinken.

Maak een afspraak

De praktijk is telefonisch bereikbaar via 050 96 03 63 op maandag, woensdag en vrijdag van 9u-13u en van 14u-17u en op donderdag van 9u-13u.